Intervjui

5P sa stručnjakinjom za razvoj biznisa, karijera i kompetencija Marinom Kolar

Ponovno sam pozvala i ugostila Marinu Kolar koja je svoj prvi intervju za blog “Autentični Kreativci” dala prije točno godinu dana. U tih godinu dana je Marina, vlasnica je obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta, pokrenula podcast, odradila niz edukacija i predavanja te gradila svoj biznis i brend.

Ovoga puta s nama dijeli sjajnu knjigu, prepričava nam kako je bila korak do upoznavanja Tony Robbinsa, koji joj je dokumentarac bio teško za gledati i što nam svima preporučuje.

Uživajte u čitanju 5P Marine Kolar! 🙂

Pročitala sam….

knjigu The One thing – surprising truth behind extraordinary results” (Gary Keller) .

Puno čitam, ali izdvojila bih knjigu “The One thing – surprising truth behind extraordinary results” (Gary Keller) koju sam dobila na poklon prije par godina kad sam pokretala Konektu. Knjiga objašnjava kako postići odlične rezultate stavljanjem fokusa na prioritete i jednostavnost.

Knjigu sam dobila upravo u trenutku kad sam promišljala o jednoj važnoj poslovnoj odluci – da li staviti fokus na jednu stvar ili “gurati” dvije stvari oko kojih sam bila jako strastvena i bilo mi je teško pustiti bilo koju od njih.

Kad sam primila knjigu u ruke i otvorila korice pisalo je

If You chase two rabbits…you will not catch either one” (ruska poslovica).

To mi je bio odgovor koji sam tražila i kojem se često vraćam kako bi provjerila sama sa sobom što mi je prioritet.

Pristustvovala sam…

e-programu Tony Robbinsa.

U ožujku sam trebala sudjelovati na edukaciji Tony Robbinsa, no ista je otkazana dva dana prije održavanja zbog situacije s koronom. Ne moram ni pričati da smo mi već bili tamo 🙂 Kako bi nas bar malo utješili, svi smo dobili smo na korištenje njegov e-program iz kojeg bi svakako izdvojila rečenicu o zoni komfora: “Ugodu treba izbjegavati, ako iza nje slijedi veća bol. Treba žudjeti za boli koja donosi veću ugodu.”

Potpisujem 🙂

Pogledala sam…

makedonski (dokumentarni) film ‘Medena zemlja‘.

Makedonski (dokumentarni) film ‘Medena zemlja’ koji kroz priču o skromnoj medarici Hadidže otkriva temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi. Dok ona živi u skladu s prirodom, dio meda ostavlja pčelama i živi s punim poštovanjem prema resursima od kojih živi, do nje se doseli velika nomadska obitelj koja svirepo i u želji za čim bržom zaradom eksploatira sve – zemlju, pčele, stoku. Na kraju unište sve oko sebe i ostavljaju je u emotivnoj i doslovnoj egzistencijalnoj pustoši. Naš ekosustav je uistinu krhak i često zaboravljamo kakve posljedice imaju naši nesmotreni postupci. Briga za zajednicu i prirodu osobno su mi vrlo bitni i koliko je film prekrasan, toliko mi ga je bilo uistinu teško gledati.

Posjetila sam…

San Francisco .

Zadnje putovanje bilo je u San Francisco gdje sam uživala u šumama sekvoja, ogromnim parkovima i prekrasnim krajolicima. Posebno me oduševio običaj da stanovnici mogu u spomen na najmilije u javnim parkovima zakupiti klupicu s pločicom posvete u njihov spomen. Osim što je to sjajan način da se slavi nečiji život, sjajan je i način na koji zajednica doprinosi očuvanju i održavanju javnih parkova. Gledajući derutne klupice po našim parkovima pomislila sam kako bi to bila sjajna ideja i za Hrvatsku.

Preporučujem…

svima da otkriju koja im je životna strast.

I da se usude stvoriti si život i posao na kojem mogu ostvariti svoje potencijale. Znam da je većinom teško napraviti taj prvi korak, no stvarno ne poznajem nikoga, uključujući sebe, tko je požalio što je to napravio. Životne lekcije naučile su me najbitniju stvar, a to je

“Život je kratak, a vrijeme dragocjeno.”

 

Zato slušajte sebe I usudite se 🙂

Upoznajte Marinu i njen put u prošlogodišnjem intervjuu koji možete pročitati OVDJE.

Pridružite nam se i u našoj istoimenoj grupi Autentični Kreativci na Facebooku kroz koju umrežavamo i upoznajemo kreativce poput nje. 

Pozdrav od vaše Pitalice 🌹 Anita Kanđera

Širi priču